Το μεγαλύτερο όνομα μέρους έχει 96 γράμματα!

Ταουματαφακατανγκιχανγκακοαουαουοταματεατουριπουκακαπικιμαουνγκαχορονουκουποκαϊφενουακιταναταχού ή Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu είναι η ονομασία στα Μαορί για ένα λόφο που βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία. Το ύψος του λόφου είναι 305 μέτρα.

Ο λόφος είναι αξιοσημείωτος στον κόσμο κυρίως για το ασυνήθιστα μεγάλο όνομά του, -το μεγαλύτερο τοπωνύμιο- το οποίο συχνά αναφέρεται ως Ταουμάτα για λόγους συντομίας.  

Σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει: «Η κορυφή όπου ο Ταματέας, ο άνθρωπος με τα μεγάλα γόνατα, ο ολισθητήρας, ο ορειβάτης των βουνών, ο καταρράκτης της γης που ταξίδευε, έπαιξε το φλάουτο του στην αγαπημένη του»

, Το μεγαλύτερο όνομα μέρους έχει 96 γράμματα!

Similar articles

Last articles

Εγκέλαδος: ο σιωπηλός γίγαντας που αναστενάζει μέσα από τον τάφο του

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Εγκέλαδος –γιος του Ταρτάρου και της Γης- υπήρξε αρχηγός των Τιτάνων και έπεσε νεκρός στη Γιγαντομαχία.

Μαρούλι: ο “γιατρός” της καθημερινότητάς μας που λύνει πολλά προβλήματα

Ένα από τα πιο “δημοφιλή” λαχανικά στον κόσμο είναι το μαρούλι, το οποίο πέραν της νοστιμιάς του, έχει ιδιαίτερη διατροφική αξία, θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά και πλούσια ιστορία.

Οι τέσσερις καβαλάρηδες της βιομηχανικής αποκάλυψης – Ορατοί μόνο για δύο ώρες

“Οι τέσσερις καβαλάρηδες της βιομηχανικής αποκάλυψης” είναι ένα υπέροχο έργο του γλύπτη Jason deCaires Taylor, το οποίο βρίσκεται στο Λονδίνο!