Το θρυλικό σπίτι της Νέας Υόρκης “Casa Susanna”

Το Casa Susanna ήταν ένας δημοφιλής προορισμός για το Σαββατοκύριακο στο Jewett της Νέας Υόρκης για τους άνδρες και τις τρανσέξουαλ γυναίκες στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

, Το θρυλικό σπίτι της Νέας Υόρκης “Casa Susanna”

Οικοδέσποινα ήταν η Susanna, η οποία άκουγε στο όνομα Τίτο Βαλέντι και εργαζόταν ως δικαστικός μεταφραστής. Η σύζυγός του, Μαρί είχε ένα κατάστημα με περούκες, με το οποίο εφοδίαζε πολλούς απ’ τους επισκέπτες του σπιτιού.

Ο Τίτο Βαλέντι δεν ήταν ομοφυλόφιλος, αλλά από μικρός του άρεσε να ντύνεται σαν γυναίκα.  

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60, όταν ο Τίτο αποκάλυψε στη γυναίκα του το ιδιαίτερο χόμπι του, αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια σειρά σεμιναρίων, που διοργάνωναν κάθε σαββατοκύριακο στο διαμέρισμά τους στη Νέα Υόρκη.

Ο Βαλέντι μάθαινε σε άλλους ενδιαφερόμενους πώς να ντύνονται, να βάφονται, να χτενίζονται και να κινούνται, έτσι ώστε να μοιάζουν με γυναίκες. Απέκτησε τόσους πολλούς πελάτες, που αγόρασε ένα σπίτι στα προάστια της Νέας Υόρκης, το οποίο ονόμασε «Casa Susanna». Εκεί, για 25 δολάρια το σαββατοκύριακο, άντρες μπορούσαν να ζήσουν την καθημερινότητα μιας γυναίκας. Έπαιζαν χαρτιά, έπλεκαν, ψώνιζαν, μαγείρευαν και αντάλλαζαν απόψεις για τη μόδα, τη μουσική και τα παιδιά τους.

Προς το τέλος της δεκαετίας του ’60, το «Casa Susanna» έκλεισε για άγνωστους λόγους και όλα έδειχναν ότι η μυστική ζωή των ενοίκων θα χανόταν για πάντα.

Όμως, το 2005 εκδόθηκε βιβλίο με τις φωτογραφίες τους, από τους Ρόμπερτ Σουόπ και Μισέλ Χερστ. Σε ένα τοπικό παζάρι βρήκαν ένα κουτί με 400 φωτογραφίες από τo «Casa Susanna».

Similar articles

Last articles

Ο λύκος, η κότα και το λιοντάρι – Μια διδακτική ιστορία με πολλούς αποδέκτες

Κάποια μέρα η κότα είπε στον λύκο: «Το γρασίδι είναι γαλάζιο». Ο λύκος απάντησε: «Και βέβαια όχι, το γρασίδι...

Εγκέλαδος: ο σιωπηλός γίγαντας που αναστενάζει μέσα από τον τάφο του

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Εγκέλαδος –γιος του Ταρτάρου και της Γης- υπήρξε αρχηγός των Τιτάνων και έπεσε νεκρός στη Γιγαντομαχία.

Μαρούλι: ο “γιατρός” της καθημερινότητάς μας που λύνει πολλά προβλήματα

Ένα από τα πιο “δημοφιλή” λαχανικά στον κόσμο είναι το μαρούλι, το οποίο πέραν της νοστιμιάς του, έχει ιδιαίτερη διατροφική αξία, θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά και πλούσια ιστορία.