Συγκινητικό γράμμα σε μπουκάλι βρέθηκε μετά από 85 χρόνια

Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο 26χρονος Βρετανός στρατιώτης Thomas Hughes θέλησε να γράψει λίγα λόγια στη γυναίκα του πριν ταξιδέψει στη Γαλλία για το μέτωπο του πολέμου κι έτσι της έγραψε ένα σύντομο σημείωμα και το πέταξε μέσα σε ένα μπουκάλι στη θάλασσα.

, Συγκινητικό γράμμα σε μπουκάλι βρέθηκε μετά από 85 χρόνια
Thomas Hughes

Ο Hughes σκοτώθηκε δύο μέρες μετά. Το μπουκάλι ωστόσο, βρέθηκε τον Μάρτιο του 1999 στον ποταμό Τάμεση από έναν ψαρά, τον Steve Gowan. Ο Steve προσπάθησε να βρει τη σύζυγο του Thomas Hughes, Elizabeth, αλλά η ίδια είχε πεθάνει το 1979. Μετά από έρευνες ωστόσο, κατάφερε να βρει την κόρη του,  η οποία ήταν μόλις δύο ετών όταν έχασε τον πατέρα της (το 1999 ήταν ήδη 86 ετών).  Το μήνυμα έγραφε:

“Αγαπητή μου γυναίκα, γράφω αυτό το σημείωμα για να δω αν θα φτάσει σε σένα. Αν το λάβεις, βάλε δεξιά κάτω στη γωνία την ημερομηνία και την ώρα, υπέγραψέ το και φύλαξέ το. Γεια σου γλυκιά μου για την ώρα. Ο άντρας σου”.

Διαβάστε επίσης: Η πραγματική ιστορία πίσω από το πράσινο μίλι – Θα κλάψετε

, Συγκινητικό γράμμα σε μπουκάλι βρέθηκε μετά από 85 χρόνια

Διαβάστε επίσης: Ο κρυμμένος παράδεισος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου

Similar articles

Last articles

Ο λύκος, η κότα και το λιοντάρι – Μια διδακτική ιστορία με πολλούς αποδέκτες

Κάποια μέρα η κότα είπε στον λύκο: «Το γρασίδι είναι γαλάζιο». Ο λύκος απάντησε: «Και βέβαια όχι, το γρασίδι...

Εγκέλαδος: ο σιωπηλός γίγαντας που αναστενάζει μέσα από τον τάφο του

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Εγκέλαδος –γιος του Ταρτάρου και της Γης- υπήρξε αρχηγός των Τιτάνων και έπεσε νεκρός στη Γιγαντομαχία.

Μαρούλι: ο “γιατρός” της καθημερινότητάς μας που λύνει πολλά προβλήματα

Ένα από τα πιο “δημοφιλή” λαχανικά στον κόσμο είναι το μαρούλι, το οποίο πέραν της νοστιμιάς του, έχει ιδιαίτερη διατροφική αξία, θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά και πλούσια ιστορία.