Συγκινητικό γράμμα σε μπουκάλι βρέθηκε μετά από 85 χρόνια

Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο 26χρονος Βρετανός στρατιώτης Thomas Hughes θέλησε να γράψει λίγα λόγια στη γυναίκα του πριν ταξιδέψει στη Γαλλία για το μέτωπο του πολέμου κι έτσι της έγραψε ένα σύντομο σημείωμα και το πέταξε μέσα σε ένα μπουκάλι στη θάλασσα.

, Συγκινητικό γράμμα σε μπουκάλι βρέθηκε μετά από 85 χρόνια
Thomas Hughes

Ο Hughes σκοτώθηκε δύο μέρες μετά. Το μπουκάλι ωστόσο, βρέθηκε τον Μάρτιο του 1999 στον ποταμό Τάμεση από έναν ψαρά, τον Steve Gowan. Ο Steve προσπάθησε να βρει τη σύζυγο του Thomas Hughes, Elizabeth, αλλά η ίδια είχε πεθάνει το 1979. Μετά από έρευνες ωστόσο, κατάφερε να βρει την κόρη του,  η οποία ήταν μόλις δύο ετών όταν έχασε τον πατέρα της (το 1999 ήταν ήδη 86 ετών).  Το μήνυμα έγραφε:

“Αγαπητή μου γυναίκα, γράφω αυτό το σημείωμα για να δω αν θα φτάσει σε σένα. Αν το λάβεις, βάλε δεξιά κάτω στη γωνία την ημερομηνία και την ώρα, υπέγραψέ το και φύλαξέ το. Γεια σου γλυκιά μου για την ώρα. Ο άντρας σου”.

Διαβάστε επίσης: Η πραγματική ιστορία πίσω από το πράσινο μίλι – Θα κλάψετε

, Συγκινητικό γράμμα σε μπουκάλι βρέθηκε μετά από 85 χρόνια

Διαβάστε επίσης: Ο κρυμμένος παράδεισος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου

Similar articles

Last articles

Η επιβλητική μονή του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη στα Χανιά & ο θρύλος της

Τα Χανιά είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της Κρήτης, με τις θάλασσες, τα γραφικά χωριουδάκια αλλά και ολόκληρη την ενδοχώρα...

Ο μεγαλύτερος ύμνος χώρας είναι …«γαλανόλευκος» και υμνεί την Ελευθερία!

Ύμνος εις την Ελευθερίαν – Εθνικός Ύμνος Ελλάδας! Είναι ποίημα που έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός τον Μάιο του  1823 στη...

Το εκπληκτικό στρογγυλό φρούριο στη Σπιναλόγκα και το πραγματικό όνομα του νησιού

Η Σπιναλόγκα έχει καταστεί παγκόσμια γνωστή, κυρίως λόγω της πιο πρόσφατης ιστορίας της, αφού αποτέλεσε το μέρος που φιλοξένησε τους λεπρούς της...