Ρούμπυ Μπρίτζες: Το παιδί που πολεμήθηκε και έγινε σύμβολο!

Η Ρούμπυ Μπρίτζες (Ruby Nell Bridges Hall)  γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου του 1954 στο Μισισίπι των ΗΠΑ. Ήταν το πρώτο “αφροαμερικανό” παιδί που παρακολούθησε σχολείο «λευκών» στη Λουιζιάνα και έκτοτε έγινε «ζωντανό σύμβολο» της ισότητας και κατά των διακρίσεων.   

, Ρούμπυ Μπρίτζες: Το παιδί που πολεμήθηκε και έγινε σύμβολο!

Ιστορία

Στις 14 Νοεμβρίου 1964, η Ruby οδηγήθηκε στο νέο της σχολείο (σχολείο λευκών) συνοδευόμενη από αστυνομικούς και την μητέρα της. Η εικόνα ενός μικρού μαύρου κοριτσιού που περικλειόταν από 4 μεγαλόσωμους άνδρες της αστυνομίας, ενέπνευσε τον Norman Rockwel να δημιουργήσει τον πίνακα “The Problem We All Must Live With”, το οποίο και έγινε πρωτοσέλιδο στο περιοδικό Look  το 1964.

Με το ερχομό της στο σχολείο, υπήρχε ήδη μαζεμένο εκεί ένα πλήθος ανθρώπων και γονέων των μαθητών οι οποίοι ήταν εξαγριωμένοι και αρνούνταν να φοιτήσει η Ruby στο σχολείο. Της πετούσαν ντομάτες, την έβριζαν, φώναζαν και είχαν γράψει ρατσιστικά σχόλια σε τοίχους, την απειλούσαν ότι θα την δηλητηριάσουν κ.α.

Οι μέρες που ακολούθησαν ήταν εξίσου δύσκολες. Παρόλα αυτά, το πείσμα της μικρής Ρούμπυ, αλλά και η αλληλεγγύη άλλων Αμερικανών της έδωσαν κουράγιο και έμπρακτη στήριξη για να συνεχίσει μέχρι να τα καταφέρει. Όπως και έγινε!

Σήμερα

, Ρούμπυ Μπρίτζες: Το παιδί που πολεμήθηκε και έγινε σύμβολο!

Τα δύσκολα χρόνια πέρασαν και η μικρή Ρούμπυ μεγάλωσε και απέκτησε οικογένεια, αλλά δεν έπαψε ποτέ να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των Ανθρώπων.

Πρόσφατα, ο πρώην Πρόεδρος της Αμερικής Μπάρακ Ομπάμα την προσκάλεσε στον Λευκό Οίκο, όπου φιγουράριζε ο πίνακας που την απεικόνιζε. Τα λόγια του Ομπάμα είναι ενδεικτικά της σημαντικότητας της ιστορίας της Ρούμπυ Μπρίτζες: «Αν δεν ήσουν εσύ, δεν θα ήμουν και εγώ εδώ» της είπε εμφατικά ο Πρόεδρος, δείχνοντας το σεβασμό του στο πρόσωπό της.    

Σήμερα, η Ruby Bridges είναι πρόεδρος του Ιδρύματος «Ruby Bridges», που ασχολείται με την προώθηση θεμάτων γύρω από την ισότητα και τον σεβασμό της διαφορετικότητας.

, Ρούμπυ Μπρίτζες: Το παιδί που πολεμήθηκε και έγινε σύμβολο!

Similar articles

Last articles

Τι είναι η χρωματοθεραπεία και πώς τα χρώματα επηρεάζουν την ψυχολογία μας;

Πολύ συχνά παρατηρούμε οτι τις μέρες που η διάθεσή μας είναι πολύ καλή, φοράμε ρούχα με πιο έντονα χρώματα ενώ αν βρισκόμαστε...

Γιατί δεν πρέπει να συγκρατούμε τα δάκρυά μας;

Η αλήθεια είναι πως είτε από χαρά είτε από λύπη, οι άνθρωποι κλαίμε αρκετά συχνά. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο...

Η «κατάρα του αγοριού που έκλαιγε» – Ο θρύλος του πίνακα που «έκαιγε» σπίτια

Το πορτρέτο ενός δακρυσμένου αγοριού αναστάτωσε το 1985 από άκρη σ’ άκρη τη Μ. Βρετανία. Από τότε, συνεχίζει να απασχολεί τη μνήμη...