Πόσοι άνθρωποι έχουν ζήσει στη γη;

Μέσα στα ερωτήματα με δύσκολες απαντήσεις που μπορεί να κάνει ο καθένας είναι το “Πόσοι άνθρωποι έχουν ζήσει ποτέ στη γη”; Η αλήθεια είναι πως αν υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα δεδομένα ο υπολογισμός δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολος αλλά άκρως ενδιαφέρον. 

Μία σύντομη ιστορική αναδρομή στον πληθυσμό της γης, εκτός από εξαιρετικά χρήσιμη στην έρευνά μας θα προσφέρει και σημαντικές εγκυκλοπαιδικές γνώσεις. Σύμφωνα με το grunge.com στη γη αυτή τη στιγμή ζουν περίπου 8 δισεκατομμύρια άνθρωποι και οι γεννήσεις προς το παρόν υπερτερούν των θανάτων. Έχει υπολογιστεί οτι περίπου 200.000 μωρά γεννιούνται κάθε μέρα. 

Ωστόσο, ο αριθμός των ζωντανών ανθρώπων αυξήθηκε ιδιαίτερα τα τελευταία 200 χρόνια. Το

1300, σύμφωνα με το gensus.gov, ο πληθυσμός της γής υπολογίζεται σε 360.000 εκατομμύρια με 432 εκατομμύρια ενώ το 1800 ζούσαν περίπου 813 εκατομμύρια με 1,125 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Έναν αιώνα μετά, το 1900, ο ανθρώπινος πληθυσμός αυξήθηκε σε περίπου 1,55 έως 1,76 δισεκατομμύρια και το 1950 άγγιξε τα 2,5 δισεκατομμύρια σύμφωνα με το grunge.com, ενώ το 1990 ο αριθμός άγγιξε τα 5,3 δισεκατομμύρια.Στα επόμενα 25 χρόνια ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξήθηκε κατά δύο δισεκατομμύρια και να φτάσει στα 7,3 δισεκατομμύρια.

Αξίζει να αναφερθεί οτι οι ζωντανοί άνθρωποι θα είναι πάντα λιγοτεροι από το συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν ζήσει στη γη. Υπολογίζεται οτι ο εντυπωσιακός αριθμός ζωντανων ανθρώπων στις μέρες μας αντιστοιχεί μολλις στο 7% όσων έχουν πεθάνει.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έζησαν στη γη μπορεί να υπολογιστεί από τρεις παράγοντες: πόσο καιρό οι άνθρωποι βρίσκονται στη Γη, το μέσο πληθυσμό σε διάφορες περιόδους και τον αριθμό των γεννήσεων ανά 1.000 κατά τη διάρκεια κάθε τέτοιας περιόδου. Βάσει επιστημονικών ανακαλύψεων, ο άνθρωπος βρίσκεται στη γη για τουλάχιστον 7 εκατομύρρια χρόνια, και το Legacy Family Tree έχει υπολογίσει πως κάθε ζωντανός άνθρωπος έχει περίπου 1.024 προγόνους αν πάμε πίσω 10 γενιές. Με αυτόν τον τρόπο υπολογίζεται οτι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν ζήσει ισούται με περίπου 117 δισεκατομμύρια. 

Όπως υπολογίζεται βέβαια ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει τα 9,8 δισεκατομμύρια σε περίπου 20 χρόνια και τα 11,2 δισεκατομμύρια μέχρι το 2100.

Similar articles

Last articles

Η επιβλητική μονή του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη στα Χανιά & ο θρύλος της

Τα Χανιά είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της Κρήτης, με τις θάλασσες, τα γραφικά χωριουδάκια αλλά και ολόκληρη την ενδοχώρα...

Ο μεγαλύτερος ύμνος χώρας είναι …«γαλανόλευκος» και υμνεί την Ελευθερία!

Ύμνος εις την Ελευθερίαν – Εθνικός Ύμνος Ελλάδας! Είναι ποίημα που έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός τον Μάιο του  1823 στη...

Το εκπληκτικό στρογγυλό φρούριο στη Σπιναλόγκα και το πραγματικό όνομα του νησιού

Η Σπιναλόγκα έχει καταστεί παγκόσμια γνωστή, κυρίως λόγω της πιο πρόσφατης ιστορίας της, αφού αποτέλεσε το μέρος που φιλοξένησε τους λεπρούς της...