Πόλεμος των Εμού: Όταν οι άνθρωποι έχασαν από τα …πτηνά!

Το 1932 στην Αυστραλία ξέσπασε ο πιο παράξενος πόλεμος, ο «πόλεμος των Εμού», μεταξύ των Ανθρώπων και των …πτηνών!

Tο 1932, μοιράστηκαν σε περίπου 5 χιλιάδες βετεράνους του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου εκτάσεις στο δυτικό τμήμα της Αυστραλίας προκειμένου να καλλιεργήσουν σιτάρι.

Το σημείο γης ωστόσο που τους δόθηκε ήταν σημείο συγκέντρωσης τεράστιων πληθυσμών Εμού, πτηνών που κατασπάραζαν τις καλλιέργειες…

Απελπισμένοι οι βετεράνοι, απευθύνθηκαν στο Υπουργείο Άμυνας, προκειμένου να πάρουν την άδεια, αλλά και πολεμοφόδια ώστε να ξεκινήσουν πόλεμο εναντίον των Εμού. Και έτσι έγινε! Ο Υπουργός Άμυνας τους παρείχε πολυβόλα όπλα, 10 χιλιάδες σφαίρες και τον Ταγματάρχη Μέρεντιθ για να διευθύνει τις επιθέσεις.

Διαβάστε επίσης: Ο «θρύλος» των 80 στρατιωτών που γύρισαν …81!

Ο πόλεμος ξεκίνησε στις 2 Νοεμβρίου του 1932, όταν εντόπισαν 50 Εμού και άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Τα πτηνά διασκορπίστηκαν με τεράστια ταχύτητα και χάθηκαν μέσα στη βλάστηση.

Ο πληθυσμός των Εμού που ανερχόταν σε αρκετές χιλιάδες, αποδείχτηκε πολύ δύσκολος εχθρός!

Στις 10 Δεκεμβρίου ο πόλεμος έληξε, σκοτώθηκαν συνολικά 986 πτηνά, ενώ καταναλώθηκαν 9.860 σφαίρες, όσες δηλαδή είχαν δοθεί από το Υπουργείο Άμυνας!

Μεγάλος νικητής τα Εμού, που κατάφεραν χωρίς όπλα να επιβιώσουν!

Similar articles

Last articles

Ο λύκος, η κότα και το λιοντάρι – Μια διδακτική ιστορία με πολλούς αποδέκτες

Κάποια μέρα η κότα είπε στον λύκο: «Το γρασίδι είναι γαλάζιο». Ο λύκος απάντησε: «Και βέβαια όχι, το γρασίδι...

Εγκέλαδος: ο σιωπηλός γίγαντας που αναστενάζει μέσα από τον τάφο του

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Εγκέλαδος –γιος του Ταρτάρου και της Γης- υπήρξε αρχηγός των Τιτάνων και έπεσε νεκρός στη Γιγαντομαχία.

Μαρούλι: ο “γιατρός” της καθημερινότητάς μας που λύνει πολλά προβλήματα

Ένα από τα πιο “δημοφιλή” λαχανικά στον κόσμο είναι το μαρούλι, το οποίο πέραν της νοστιμιάς του, έχει ιδιαίτερη διατροφική αξία, θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά και πλούσια ιστορία.