Πράγματα που ίσως να μην γνωρίζετε για τον Πύργο του Άιφελ

, Πράγματα που ίσως να μην γνωρίζετε για τον Πύργο του Άιφελ

Ο πύργος του Άιφελ (La Tour Eiffel) αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Παρισιού. Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και σήμερα είναι ένα από τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο. Το ύψος του είναι 324 μέτρα και μέχρι το 1931 ήταν το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο. Έχει βάρος 10.000 τόνους. Κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1887 και 1889 επ` ευκαιρία της εκατονταετούς επετείου της Γαλλικής Επανάστασης, ενώ εργάστηκαν για την αποπεράτωση του έργου συνολικά 300 εργάτες.

Τρία ενδιαφέροντα στοιχεία για τον πύργο του Άιφελ:

, Πράγματα που ίσως να μην γνωρίζετε για τον Πύργο του Άιφελ
  • Πρώτον, όταν κατασκευάστηκε επικρίθηκε πολύ από κοινό, εφημερίδες και καλλιτέχνες ως ένα έργο αντιαισθητικό. Σήμερα αντιθέτως, ο Πύργος ευρέως θεωρείται ότι είναι ένα εντυπωσιακό κομμάτι της διαρθρωτικής τέχνης.
  • Δεύτερον, έχει τρία επισκέψιμα επίπεδα και τα δύο πρώτα διαθέτουν εστιατόριο. Στο τρίτο επίπεδο και κοντά στην κορυφή, ο Άιφελ είχε φτιάξει ένα μικρό και κρυφό διαμέρισμα, που το χρησιμοποιούσε ως προσωπικό του ησυχαστήριο.
  • Τρίτον, είχε αποφασιστεί ότι 20 χρόνια μετά την κατασκευή του θα έπρεπε να το γκρεμίσουν. Παρόλα αυτά, αναίρεσαν την απόφαση καθώς εκτίμησαν τη σπουδαιότητα του έργου.
, Πράγματα που ίσως να μην γνωρίζετε για τον Πύργο του Άιφελ

Similar articles

Last articles

Ο λύκος, η κότα και το λιοντάρι – Μια διδακτική ιστορία με πολλούς αποδέκτες

Κάποια μέρα η κότα είπε στον λύκο: «Το γρασίδι είναι γαλάζιο». Ο λύκος απάντησε: «Και βέβαια όχι, το γρασίδι...

Εγκέλαδος: ο σιωπηλός γίγαντας που αναστενάζει μέσα από τον τάφο του

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Εγκέλαδος –γιος του Ταρτάρου και της Γης- υπήρξε αρχηγός των Τιτάνων και έπεσε νεκρός στη Γιγαντομαχία.

Μαρούλι: ο “γιατρός” της καθημερινότητάς μας που λύνει πολλά προβλήματα

Ένα από τα πιο “δημοφιλή” λαχανικά στον κόσμο είναι το μαρούλι, το οποίο πέραν της νοστιμιάς του, έχει ιδιαίτερη διατροφική αξία, θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά και πλούσια ιστορία.