Ο πιο όμορφος δρόμος στα Χανιά

Κάποτε ο ζωγράφος Hans Hofmann είχε πει: «Στη φύση, το φως δημιουργεί το χρώμα. Στον ζωγραφικό πίνακα το χρώμα δημιουργεί το φως».

ζωγράφος, Ο πιο όμορφος δρόμος στα Χανιά

Αυτό κατάφερε να κάνει η κα Βάσω, μια Χανιώτισσα ζωγράφος, η οποία έδωσε χρώμα και φως σε μια οδό της πόλης των Χανίων, στην οδό Βιτσέντζου Κορνάρου.

Η κα Βάσω με τα πινέλα της, τη δημιουργικότητά της και τις μπογιές της κατάφερε να μετατρέψει ένα απλό δρόμο στον πιο όμορφο, που υπάρχει τα Χανιά.

ζωγράφος, Ο πιο όμορφος δρόμος στα Χανιά

Όλα ξεκίνησαν όταν η κα Βάσω αποφάσισε να ζωγραφίσει στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού της: «σκέφτηκα να ζωγραφίσω δυο πιθάρια με μπουκαμβίλιες έξω από τον τοίχο του σπιτιού μου γιατί ήταν παλιός, ήταν άβαφος, ήθελε μερεμέτια και έτσι επειδή δεν είχα χρήματα για να τον φτιάξω, είπα να κάνω μια ζωγραφιά. Έγινε ωραία και έτσι έκανα και την δεύτερη. Κάπως έτσι ξεκίνησε… Μετά μου λέγανε ωραία λόγια… και είπα: “δεν κάνω μια ζωγραφιά απέναντι από το σπίτι μου για να νοιώθω κι εγώ ωραία μόλις ανοίγω την πόρτα μου; Έκανα και απέναντι» είχε δηλώσει η ίδια στην τοπική εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» το 2017.  

«Αν και φτιάχνω τοπία, υπάρχουν πάντα μέσα τους ίχνη προσώπων», είχε πει ο Ολλανδός ζωγράφος Βίνσεντ Βαν Γκογκ και στην περίπτωση της οδού Κορνάρου πάντα θα ξέρουμε πως πίσω από κάθε πινελιά θα βρίσκεται η αγάπη της κας Βάσω!

Similar articles

Last articles

Η επιβλητική μονή του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη στα Χανιά & ο θρύλος της

Τα Χανιά είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της Κρήτης, με τις θάλασσες, τα γραφικά χωριουδάκια αλλά και ολόκληρη την ενδοχώρα...

Ο μεγαλύτερος ύμνος χώρας είναι …«γαλανόλευκος» και υμνεί την Ελευθερία!

Ύμνος εις την Ελευθερίαν – Εθνικός Ύμνος Ελλάδας! Είναι ποίημα που έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός τον Μάιο του  1823 στη...

Το εκπληκτικό στρογγυλό φρούριο στη Σπιναλόγκα και το πραγματικό όνομα του νησιού

Η Σπιναλόγκα έχει καταστεί παγκόσμια γνωστή, κυρίως λόγω της πιο πρόσφατης ιστορίας της, αφού αποτέλεσε το μέρος που φιλοξένησε τους λεπρούς της...