Ο λύκος, η κότα και το λιοντάρι – Μια διδακτική ιστορία με πολλούς αποδέκτες

Κάποια μέρα η κότα είπε στον λύκο: «Το γρασίδι είναι γαλάζιο».

Ο λύκος απάντησε: «Και βέβαια όχι, το γρασίδι είναι πράσινο».

Η συζήτηση δεν έβγαζε άκρη και οι δύο τους αποφάσισαν να την υποβάλουν σε διαιτησία ενώπιον του Βασιλιά της Ζούγκλας….

Όταν έφτασαν στο ξέφωτο του δάσους όπου καθόταν το λιοντάρι στον θρόνο του, τον λόγο πήρε πρώτα η κότα και του ρώτησε: “Υψηλότατε, πες μας, δεν είναι αλήθεια ότι το γρασίδι είναι μπλε;”

Το λιοντάρι απάντησε, «Σωστά, το γρασίδι είναι μπλε».

Η κότα συνέχισε: «Ο λύκος διαφωνεί μαζί μου και με ενοχλεί, παρακαλώ τιμωρήστε τον».

Ο βασιλιάς τότε δήλωσε: «Λύκε, θα τιμωρηθείς με 5 χρόνια σιωπής».

Η κότα πήδηξε χαρούμενη και συνέχισε τον δρόμο της, επαναλαμβάνοντας θριαμβευτικά: «Το γρασίδι είναι μπλε και δικαιώθηκα για τα πιστεύω μου από τον έσχατο κριτή!»

Ο λύκος, αποδέχτηκε την τιμωρία που του επέβαλε ο βασιλιάς της ζούγκλας – να παραμείνει σιωπηλός επί 5 χρόνια – αλλά πριν αποχωρήσει, ρώτησε το λιοντάρι. «Μεγαλειότατε, με τιμωρήσατε αλλά δεν καταλαβαίνω τον λόγο αφού όλοι γνωρίζουν ότι το γρασίδι είναι πράσινο».

Το λιοντάρι απάντησε: «Ναι, λύκε, η αλήθεια είναι ότι το γρασίδι είναι όντως πράσινο, αλλά η τιμωρία σου δεν έχει να κάνει με αυτό αλλά το ότι δεν είναι δυνατόν ένα τόσο γενναίο, υπερήφανο και ευφυές πλάσμα σαν εσένα να σπαταλά άσκοπα το χρόνο του εμπλεκόμενο σε ανόητες συζητήσεις με μια κότα και από πάνω να σπαταλάς και το δικό μου χρόνο και να με ενοχλείς με μια τόσο ανόητη ερώτηση».

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: Όσοι επιλέγετε να εμπλέκεστε καθημερινά σε ατέρμονες συζητήσεις και διαφωνίες, ελέγξτε πρώτα με ποιον μιλάτε. Μπορεί να σπαταλάτε τον χρόνο σας με “κότες”.

Similar articles

Last articles

Τι είναι η χρωματοθεραπεία και πώς τα χρώματα επηρεάζουν την ψυχολογία μας;

Πολύ συχνά παρατηρούμε οτι τις μέρες που η διάθεσή μας είναι πολύ καλή, φοράμε ρούχα με πιο έντονα χρώματα ενώ αν βρισκόμαστε...

Γιατί δεν πρέπει να συγκρατούμε τα δάκρυά μας;

Η αλήθεια είναι πως είτε από χαρά είτε από λύπη, οι άνθρωποι κλαίμε αρκετά συχνά. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο...

Η «κατάρα του αγοριού που έκλαιγε» – Ο θρύλος του πίνακα που «έκαιγε» σπίτια

Το πορτρέτο ενός δακρυσμένου αγοριού αναστάτωσε το 1985 από άκρη σ’ άκρη τη Μ. Βρετανία. Από τότε, συνεχίζει να απασχολεί τη μνήμη...