Ο κρυμμένος παράδεισος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου

Η “κρυμμένη παραλία”, επίσης γνωστή ως «Playa Del Amor», είναι ένας κρυμμένος παράδεισος στα νησιά Marieta του Μεξικού. Αυτή η μικρή παραλία, φημολογείται ότι έχει δημιουργηθεί από έκρηξη βόμβας κατά τη διάρκεια του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

, Ο κρυμμένος παράδεισος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου

Στο βυθό της θάλασσας, υπάρχουν κοραλλιογενείς ύφαλοι, ενώ τα νησιά γύρω από την παραλία χαρακτηρίζονται από μοναδική χλωρίδα και πανίδα για όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν τη φυσική τους πλευρά.

Στη δεκαετία του 1960, ο διάσημος εξερευνητής του θαλάσσιου κόσμου Ζακ Κουστώ, έκανε εκστρατεία για την προστασία των νήσων από τις επιβλαβείς ανθρώπινες παρεμβολές.

Από το 2005 τα νησιά ονομάστηκαν εθνικό πάρκο και έκτοτε αποτελούν προστατευόμενη περιοχή.

Similar articles

Last articles

Εγκέλαδος: ο σιωπηλός γίγαντας που αναστενάζει μέσα από τον τάφο του

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Εγκέλαδος –γιος του Ταρτάρου και της Γης- υπήρξε αρχηγός των Τιτάνων και έπεσε νεκρός στη Γιγαντομαχία.

Μαρούλι: ο “γιατρός” της καθημερινότητάς μας που λύνει πολλά προβλήματα

Ένα από τα πιο “δημοφιλή” λαχανικά στον κόσμο είναι το μαρούλι, το οποίο πέραν της νοστιμιάς του, έχει ιδιαίτερη διατροφική αξία, θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά και πλούσια ιστορία.

Οι τέσσερις καβαλάρηδες της βιομηχανικής αποκάλυψης – Ορατοί μόνο για δύο ώρες

“Οι τέσσερις καβαλάρηδες της βιομηχανικής αποκάλυψης” είναι ένα υπέροχο έργο του γλύπτη Jason deCaires Taylor, το οποίο βρίσκεται στο Λονδίνο!