Ο «θρύλος» των 80 στρατιωτών που γύρισαν …81!

Είναι γνωστή (ή άγνωστη;) η «σχέση» του Λιχνενστάιν με τον πόλεμο και η «αντίθεση» του πριγκιπάτου να συμμετέχει σε πολεμικές συρράξεις.

, Ο «θρύλος» των 80 στρατιωτών που γύρισαν …81!

Ο θρύλος λέει πως όταν το Λιχνενστάιν αναγκάστηκε να στείλει στρατό κατά τη διάρκεια του Αυστροπρωσικού Πολέμου για να προστατεύσουν οι στρατιώτες του ένα πέρασμα μεταξύ της Ιταλίας και της Αυστρίας, έστειλε όλη τη δύναμη του, δηλαδή και τους 80 στρατιώτες του. Όταν τελικά επέστρεψαν στην πρωτεύουσα Βαντούζ, όχι απλά δεν είχαν απώλειες, αλλά ο λόχος τους μετρούσε ένα επιπλέον άτομο, δηλαδή 81 στρατιώτες σύνολο! Σύμφωνα με το μύθο, πρόκειται για έναν Ιταλό που βρήκε ευκαιρία να εγκαταλείψει τη χώρα του, ελπίζοντας σε μια καλύτερη ζωή στο πλουσιοπάροχο Πριγκιπάτο.  

Μια άλλη παραλλαγή του θρύλου υποστηρίζει πως αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου!

, Ο «θρύλος» των 80 στρατιωτών που γύρισαν …81!

Similar articles

Last articles

Ο λύκος, η κότα και το λιοντάρι – Μια διδακτική ιστορία με πολλούς αποδέκτες

Κάποια μέρα η κότα είπε στον λύκο: «Το γρασίδι είναι γαλάζιο». Ο λύκος απάντησε: «Και βέβαια όχι, το γρασίδι...

Εγκέλαδος: ο σιωπηλός γίγαντας που αναστενάζει μέσα από τον τάφο του

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Εγκέλαδος –γιος του Ταρτάρου και της Γης- υπήρξε αρχηγός των Τιτάνων και έπεσε νεκρός στη Γιγαντομαχία.

Μαρούλι: ο “γιατρός” της καθημερινότητάς μας που λύνει πολλά προβλήματα

Ένα από τα πιο “δημοφιλή” λαχανικά στον κόσμο είναι το μαρούλι, το οποίο πέραν της νοστιμιάς του, έχει ιδιαίτερη διατροφική αξία, θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά και πλούσια ιστορία.