Οι αδερφές που αποπλανούσαν και σκότωναν τους Ναζί στο δάσος

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος εκτός από τους πολλούς εγκληματίες, ανέδειξε και αρκετούς ήρωες! Ήρωες της καθημερινότητας που συνέβαλλαν τα μέγιστα στο να κρατήσουν τις κοινωνίες ζωντανές, να δώσουν ελπίδα στην ανθρωπότητα, αλλά και ένα φωτεινό μονοπάτι αντίστασης εναντίον των Ναζί.

Κάθε γωνιά των εμπλεκόμενων χωρών έχει να πει τη δική της ιστορία. Αίμα, αυτοθυσία, ηρωισμός και συνήθως μετά τη νίκη, …«αμνησία» από τα κράτη και τις νέες Αρχές απέναντι σε όλους αυτούς που έδωσαν τα πάντα για την ελευθερία.

, Οι αδερφές που αποπλανούσαν και σκότωναν τους Ναζί στο δάσος

Δυο αδερφές από την Ολλανδία, η Freddie και η Truus Oversteegen, έγραψαν τις δικές τους σελίδες στην ένδοξη ιστορία αντίστασης εναντίον των Ναζί.

Η Truus γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1923 και η Freddie στις 6 Σεπτεμβρίου 1925.

Από την εφηβική τους ηλικία εντάχθηκαν στην Ολλανδική αντίσταση. Δουλειά τους ήταν το σαμποτάζ σε γερμανικές επιχειρήσεις, η ανατίναξη γεφυρών και σιδηροδρόμων, αλλά και η περίθαλψη και υπόθαλψη Εβραίων (κυρίως παιδιών).

Οι δυο αδερφές σκότωσαν επίσης αρκετούς γερμανούς στρατιώτες, με τη μέθοδο της αποπλάνησης. Συνήθιζαν να παίρνουν τους Γερμανούς στρατιώτες για μια ρομαντική βόλτα στο δάσος και εκεί τους σκότωναν!

, Οι αδερφές που αποπλανούσαν και σκότωναν τους Ναζί στο δάσος

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο αδερφές δεν θυμούνταν καν πόσους Ναζί είχαν σκοτώσει μέχρι το τέλος του πολέμου.

Και οι δύο αδερφές πέθαναν σε ηλικία 92 ετών. Η Truus το 2016 και η Freddie το 2018.

, Οι αδερφές που αποπλανούσαν και σκότωναν τους Ναζί στο δάσος

Διαβάστε επίσης: Θήλασε τον πατέρα της για να μην πεθάνει από ασιτία

Similar articles

Last articles

Τι είναι η χρωματοθεραπεία και πώς τα χρώματα επηρεάζουν την ψυχολογία μας;

Πολύ συχνά παρατηρούμε οτι τις μέρες που η διάθεσή μας είναι πολύ καλή, φοράμε ρούχα με πιο έντονα χρώματα ενώ αν βρισκόμαστε...

Γιατί δεν πρέπει να συγκρατούμε τα δάκρυά μας;

Η αλήθεια είναι πως είτε από χαρά είτε από λύπη, οι άνθρωποι κλαίμε αρκετά συχνά. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο...

Η «κατάρα του αγοριού που έκλαιγε» – Ο θρύλος του πίνακα που «έκαιγε» σπίτια

Το πορτρέτο ενός δακρυσμένου αγοριού αναστάτωσε το 1985 από άκρη σ’ άκρη τη Μ. Βρετανία. Από τότε, συνεχίζει να απασχολεί τη μνήμη...