Οι αδερφές που αποπλανούσαν και σκότωναν τους Ναζί στο δάσος

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος εκτός από τους πολλούς εγκληματίες, ανέδειξε και αρκετούς ήρωες! Ήρωες της καθημερινότητας που συνέβαλλαν τα μέγιστα στο να κρατήσουν τις κοινωνίες ζωντανές, να δώσουν ελπίδα στην ανθρωπότητα, αλλά και ένα φωτεινό μονοπάτι αντίστασης εναντίον των Ναζί.

Κάθε γωνιά των εμπλεκόμενων χωρών έχει να πει τη δική της ιστορία. Αίμα, αυτοθυσία, ηρωισμός και συνήθως μετά τη νίκη, …«αμνησία» από τα κράτη και τις νέες Αρχές απέναντι σε όλους αυτούς που έδωσαν τα πάντα για την ελευθερία.

, Οι αδερφές που αποπλανούσαν και σκότωναν τους Ναζί στο δάσος

Δυο αδερφές από την Ολλανδία, η Freddie και η Truus Oversteegen, έγραψαν τις δικές τους σελίδες στην ένδοξη ιστορία αντίστασης εναντίον των Ναζί.

Η Truus γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1923 και η Freddie στις 6 Σεπτεμβρίου 1925.

Από την εφηβική τους ηλικία εντάχθηκαν στην Ολλανδική αντίσταση. Δουλειά τους ήταν το σαμποτάζ σε γερμανικές επιχειρήσεις, η ανατίναξη γεφυρών και σιδηροδρόμων, αλλά και η περίθαλψη και υπόθαλψη Εβραίων (κυρίως παιδιών).

Οι δυο αδερφές σκότωσαν επίσης αρκετούς γερμανούς στρατιώτες, με τη μέθοδο της αποπλάνησης. Συνήθιζαν να παίρνουν τους Γερμανούς στρατιώτες για μια ρομαντική βόλτα στο δάσος και εκεί τους σκότωναν!

, Οι αδερφές που αποπλανούσαν και σκότωναν τους Ναζί στο δάσος

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο αδερφές δεν θυμούνταν καν πόσους Ναζί είχαν σκοτώσει μέχρι το τέλος του πολέμου.

Και οι δύο αδερφές πέθαναν σε ηλικία 92 ετών. Η Truus το 2016 και η Freddie το 2018.

, Οι αδερφές που αποπλανούσαν και σκότωναν τους Ναζί στο δάσος

Διαβάστε επίσης: Θήλασε τον πατέρα της για να μην πεθάνει από ασιτία

Similar articles

Last articles

Πότε, τι έγραφε και μέσω ποιας εταιρίας στάλθηκε το πρώτο SMS;

Το πρώτο SMS (μήνυμα) στάλθηκε στις 3 Δεκεμβρίου του 1992 από τον μηχανικό Neil Papworth, πρώην υπεύθυνο ανάπτυξης της Sema Group Telecoms....

Οι Top 10 φράσεις του Ωνάση για τις επιχειρήσεις

Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες Εφοπλιστές που η φήμη του και ο πλούτος του ξεπέρασαν τα σύνορα της χώρας, ήταν ο Αριστοτέλης...

Οι εντυπωσιακοί Χαμένοι Κήποι του Χέλιγκαν

Οι Χαμένοι Κήποι του Χέλιγκαν (Lost Gardens of Heligan) αποτελούσαν ιδιοκτησία μιας αριστοκρατικής οικογένειας από το 1500! Το 19ο αιώνα οι κήποι...