Κούκλες

Το 1994 σε ένα μικρό στενό στην οδό Ζαν Μωρέας στο Κουκάκι της Αθήνας ξεκινά μια ιστορία ανθρώπων που έως και τώρα, μεταμορφώνεται και συνεχώς εξελίσσεται. Το όνομα του μπαρ δεν θα μπορούσε να είναι άλλο, απλά: «Κούκλες»! Ιστορίες ανθρώπων- ανδρών, τρανς ανεβαίνουν στη σκηνή κάνοντας drag show.

, Κούκλες

Άνθρωποι που έχουν δεχθεί το επικριτικό μάτι των «καθώς πρέπει πολιτών», ανεβαίνουν στη σκηνή και μας ταξιδεύουν σε έναν άλλο κόσμο: σ’ έναν κόσμο δίχως ταμπού, δίχως ντροπή, δίχως φόβο για το τι είναι ο καθένας. Στη σκηνή ζωντανεύουν εικόνες και φωνές γνωστών τραγουδιστών όπως η Μελίνα Μερκούρη, Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Άννα Βίσση, η Νάνα Μούσχουρη, η Μίλβα, η Λάιζα Μινέλι.

, Κούκλες

Αποδεικνύουν από την πρώτη στιγμή ότι η Τέχνη δεν γνωρίζει διαχωρισμούς. Σε αυτό το κλαμπ, δεν διασκεδάζουν μόνο γκέι άντρες. Σε αυτό το μέρος διασκεδάζουν, όχι μόνο μέλη της LGBTQ+ κοινότητας ή της ακτιβιστικής κοινότητας, αλλά και στρέιτ ζευγάρια. Ανάμεσά τους ο φακός της ιστορίας κατέγραψε διάσημους όπως, τη Μαλβίνα Κάραλη,  τον Ζαν Πολ Γκοτιέ, την Τάνια Τσανακλίδου…

Διαβάστε επίσης: Το θρυλικό σπίτι της Νέας Υόρκης “Casa Susanna”

Είναι το μέρος που εκτός από το show, το τραγούδι, το χορό και την εξύψωση της φαντασίας και της διασκέδασης, γυρίζονται οι σκηνές της δραματικής ταινίας του Πάνου Κούτρα «Στρέλλα», ταινία στην οποία εκτός των άλλων βραβείων, η Μίνα Ορφανού τιμήθηκε από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου με το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου!

Similar articles

Last articles

Ο λύκος, η κότα και το λιοντάρι – Μια διδακτική ιστορία με πολλούς αποδέκτες

Κάποια μέρα η κότα είπε στον λύκο: «Το γρασίδι είναι γαλάζιο». Ο λύκος απάντησε: «Και βέβαια όχι, το γρασίδι...

Εγκέλαδος: ο σιωπηλός γίγαντας που αναστενάζει μέσα από τον τάφο του

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Εγκέλαδος –γιος του Ταρτάρου και της Γης- υπήρξε αρχηγός των Τιτάνων και έπεσε νεκρός στη Γιγαντομαχία.

Μαρούλι: ο “γιατρός” της καθημερινότητάς μας που λύνει πολλά προβλήματα

Ένα από τα πιο “δημοφιλή” λαχανικά στον κόσμο είναι το μαρούλι, το οποίο πέραν της νοστιμιάς του, έχει ιδιαίτερη διατροφική αξία, θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά και πλούσια ιστορία.