Η πραγματική ιστορία πίσω από το πράσινο μίλι – Θα κλάψετε

«Το πράσινο μίλι» αποτελεί μια από τις πιο συνταρακτικές ταινίες του Χόλυγουντ, η οποία έχει κάνει πολλούς να κλάψουν, αλλά και να δουν διαφορετικά τα πράγματα. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία ωστόσο, είναι ότι πρόκειται για μια ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα:

πράσινο μίλι, Η πραγματική ιστορία πίσω από το πράσινο μίλι – Θα κλάψετε

Ο George Stinney τζούνιορ ήταν το νεότερο άτομο που καταδικάστηκε σε θάνατο τον 20 ο αιώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ήταν μόνο 14 όταν εκτελέστηκε σε ηλεκτρική καρέκλα.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του, μέχρι την ημέρα της εκτέλεσης του, πάντα κουβαλούσε μια βίβλο στα χέρια του, υποστηρίζοντας την αθωότητά του.
Κατηγορήθηκε ότι σκότωσε δύο λευκά κορίτσια, την Μπέτυ 11 ετών και τη Μαίρη 7, των οποίων τα πτώματα βρέθηκαν κοντά στο σπίτι, όπου ο έφηβος διέμενε με τους γονείς του.

πράσινο μίλι, Η πραγματική ιστορία πίσω από το πράσινο μίλι – Θα κλάψετε

Εκείνη την εποχή όλοι οι ένορκοι ήταν λευκοί. Η δίκη διήρκεσε μόνο 2 ώρες και η ποινή παραδόθηκε 10 λεπτά αργότερα.
Οι γονείς του παιδιού απειλήθηκαν και δεν τους άφησαν να του δώσουν ούτε δώρα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Μετά τη δίκη τους απέβαλλαν από αυτή την πόλη.

Πριν την εκτέλεση, ο George πέρασε 81 ημέρες χωρίς να μπορεί να δει τους γονείς του.
Ήταν παγιδευμένος σε ένα μοναχικό κελί, 80 χλμ από την πόλη του. Τον άφησαν μόνο του χωρίς την παρουσία των γονιών του ή ενός δικηγόρου.

Του έκαναν ηλεκτροπληξία με 5,380 βολτ στο κεφάλι!

πράσινο μίλι, Η πραγματική ιστορία πίσω από το πράσινο μίλι – Θα κλάψετε

70 χρόνια αργότερα, αποδείχτηκε τελικά η αθωότητά του από έναν δικαστή στη νότια Καρολίνα. Η δέσμη με την οποία σκοτώθηκαν τα δύο κορίτσια, ζύγιζε πάνω από 19ν κιλά. Ως εκ τούτου, ήταν αδύνατο για τον George να είναι σε θέση να το σηκώσει, πόσο μάλλον να είναι σε θέση να χτυπήσει τόσο σκληρά όσο για να σκοτώσει τα δύο κορίτσια. Το παιδί ήταν αθώο, ενώ κάποιος έκανε αυτό που έπρεπε για να τον κατηγορήσει.

Ο Stephen King εμπνεύστηκε από αυτή την υπόθεση για να γράψει το βιβλίο του «Το πράσινο μίλι», το οποίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1999.

πράσινο μίλι, Η πραγματική ιστορία πίσω από το πράσινο μίλι – Θα κλάψετε

Similar articles

Last articles

Τι είναι η χρωματοθεραπεία και πώς τα χρώματα επηρεάζουν την ψυχολογία μας;

Πολύ συχνά παρατηρούμε οτι τις μέρες που η διάθεσή μας είναι πολύ καλή, φοράμε ρούχα με πιο έντονα χρώματα ενώ αν βρισκόμαστε...

Γιατί δεν πρέπει να συγκρατούμε τα δάκρυά μας;

Η αλήθεια είναι πως είτε από χαρά είτε από λύπη, οι άνθρωποι κλαίμε αρκετά συχνά. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο...

Η «κατάρα του αγοριού που έκλαιγε» – Ο θρύλος του πίνακα που «έκαιγε» σπίτια

Το πορτρέτο ενός δακρυσμένου αγοριού αναστάτωσε το 1985 από άκρη σ’ άκρη τη Μ. Βρετανία. Από τότε, συνεχίζει να απασχολεί τη μνήμη...