Η πισίνα του Θανάτου

Στο νησί Kauai της Χαβάης υπάρχει μία φυσική «πισίνα», αρκετά εντυπωσιακή, αλλά και άκρως επικίνδυνη. Το κανονικό της όνομα είναι η «Μπανιέρα της Βασίλισσας», αλλά οι περισσότεροι την ονομάζουν η «Πισίνα του Θανάτου»!

, Η πισίνα του Θανάτου

Η «πισίνα» είναι περιτριγυρισμένη από βράχους, με τα νερά της τη μία στιγμή να είναι ήρεμα και την άλλη μανιασμένα.

, Η πισίνα του Θανάτου

Επί της ουσίας πρόκειται για ένα φυσικό σχηματισμό, ο οποίος καταλήγει στον βυθό ενός υδάτινου σώματος από το οποίο περνάει νερό.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το «Κέντρο Ελέγχου Νόσων», στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά μέσο όρο 3.536 άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους κάθε χρόνο από πνιγμό σε πισίνα από το 2005 έως το 2014, που ισοδυναμεί με 10 θανάτους την ημέρα, ενώ χιλιάδες άλλοι υποφέρουν από τραυματισμούς!

Διαβάστε επίσης: Η πιο «έξυπνη» φωτογραφία

Similar articles

Last articles

Εγκέλαδος: ο σιωπηλός γίγαντας που αναστενάζει μέσα από τον τάφο του

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Εγκέλαδος –γιος του Ταρτάρου και της Γης- υπήρξε αρχηγός των Τιτάνων και έπεσε νεκρός στη Γιγαντομαχία.

Μαρούλι: ο “γιατρός” της καθημερινότητάς μας που λύνει πολλά προβλήματα

Ένα από τα πιο “δημοφιλή” λαχανικά στον κόσμο είναι το μαρούλι, το οποίο πέραν της νοστιμιάς του, έχει ιδιαίτερη διατροφική αξία, θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά και πλούσια ιστορία.

Οι τέσσερις καβαλάρηδες της βιομηχανικής αποκάλυψης – Ορατοί μόνο για δύο ώρες

“Οι τέσσερις καβαλάρηδες της βιομηχανικής αποκάλυψης” είναι ένα υπέροχο έργο του γλύπτη Jason deCaires Taylor, το οποίο βρίσκεται στο Λονδίνο!