Η πιο ωραία γυναίκα ήταν από την …Κύπρο;

, Η πιο ωραία γυναίκα ήταν από την …Κύπρο;

Η Νεφερτίτη ήταν αρχαία Αιγύπτια βασίλισσα που έζησε μεταξύ 1370-1330 π.Χ. περίπου και το όνομά της σήμαινε «Η ωραία έχει φτάσει». Είναι μία από τις πιο διάσημες βασίλισσες της αρχαίας Αιγύπτου δίπλα που φημιζόταν για την δυναμική προσωπικότητα και την ομορφιά της.

, Η πιο ωραία γυναίκα ήταν από την …Κύπρο;

Η καταγωγή της Νεφερτίτη δεν είναι εξακριβωμένη, ενώ αρκετές θεωρίες υποστηρίζουν ότι ήταν από την Κύπρο.  Υπήρξε η κύρια σύζυγος του Φαραώ Ακενατόν και έφερε τον τίτλο “Μεγάλη βασιλική σύζυγος“. Με τον Ακενατόν η Νεφερτίτη απέκτησε έξι κόρες.

Ο Ακενατόν προχώρησε σε μια ιδιαίτερα ριζοσπαστική θρησκευτική μεταρρύθμιση δημιουργώντας ένα μονοθεϊστικό πλαίσιο με  επίκεντρο τον ηλιακό δίσκο Ατέν και τη θεϊκή υπόσταση του βασιλικού ζεύγους.

Η Νεφερτίτη κατείχε ιδιαίτερα σημαντική θέση δίπλα στον σύζυγό της Ακενατόν

Σήμερα η Νεφερτίτη είναι ιδιαίτερα γνωστή για το μυστήριο που περιβάλλει το όνομα της, όσο και για την περίφημη πολύχρωμη προτομή της, που φιλοξενείται στο μουσείο του Βερολίνου.

Similar articles

Last articles

Η επιβλητική μονή του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη στα Χανιά & ο θρύλος της

Τα Χανιά είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της Κρήτης, με τις θάλασσες, τα γραφικά χωριουδάκια αλλά και ολόκληρη την ενδοχώρα...

Ο μεγαλύτερος ύμνος χώρας είναι …«γαλανόλευκος» και υμνεί την Ελευθερία!

Ύμνος εις την Ελευθερίαν – Εθνικός Ύμνος Ελλάδας! Είναι ποίημα που έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός τον Μάιο του  1823 στη...

Το εκπληκτικό στρογγυλό φρούριο στη Σπιναλόγκα και το πραγματικό όνομα του νησιού

Η Σπιναλόγκα έχει καταστεί παγκόσμια γνωστή, κυρίως λόγω της πιο πρόσφατης ιστορίας της, αφού αποτέλεσε το μέρος που φιλοξένησε τους λεπρούς της...