Η πιο ωραία γυναίκα ήταν από την …Κύπρο;

, Η πιο ωραία γυναίκα ήταν από την …Κύπρο;

Η Νεφερτίτη ήταν αρχαία Αιγύπτια βασίλισσα που έζησε μεταξύ 1370-1330 π.Χ. περίπου και το όνομά της σήμαινε «Η ωραία έχει φτάσει». Είναι μία από τις πιο διάσημες βασίλισσες της αρχαίας Αιγύπτου δίπλα που φημιζόταν για την δυναμική προσωπικότητα και την ομορφιά της.

, Η πιο ωραία γυναίκα ήταν από την …Κύπρο;

Η καταγωγή της Νεφερτίτη δεν είναι εξακριβωμένη, ενώ αρκετές θεωρίες υποστηρίζουν ότι ήταν από την Κύπρο.  Υπήρξε η κύρια σύζυγος του Φαραώ Ακενατόν και έφερε τον τίτλο “Μεγάλη βασιλική σύζυγος“. Με τον Ακενατόν η Νεφερτίτη απέκτησε έξι κόρες.

Ο Ακενατόν προχώρησε σε μια ιδιαίτερα ριζοσπαστική θρησκευτική μεταρρύθμιση δημιουργώντας ένα μονοθεϊστικό πλαίσιο με  επίκεντρο τον ηλιακό δίσκο Ατέν και τη θεϊκή υπόσταση του βασιλικού ζεύγους.

Η Νεφερτίτη κατείχε ιδιαίτερα σημαντική θέση δίπλα στον σύζυγό της Ακενατόν

Σήμερα η Νεφερτίτη είναι ιδιαίτερα γνωστή για το μυστήριο που περιβάλλει το όνομα της, όσο και για την περίφημη πολύχρωμη προτομή της, που φιλοξενείται στο μουσείο του Βερολίνου.

Similar articles

Last articles

Ο λύκος, η κότα και το λιοντάρι – Μια διδακτική ιστορία με πολλούς αποδέκτες

Κάποια μέρα η κότα είπε στον λύκο: «Το γρασίδι είναι γαλάζιο». Ο λύκος απάντησε: «Και βέβαια όχι, το γρασίδι...

Εγκέλαδος: ο σιωπηλός γίγαντας που αναστενάζει μέσα από τον τάφο του

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Εγκέλαδος –γιος του Ταρτάρου και της Γης- υπήρξε αρχηγός των Τιτάνων και έπεσε νεκρός στη Γιγαντομαχία.

Μαρούλι: ο “γιατρός” της καθημερινότητάς μας που λύνει πολλά προβλήματα

Ένα από τα πιο “δημοφιλή” λαχανικά στον κόσμο είναι το μαρούλι, το οποίο πέραν της νοστιμιάς του, έχει ιδιαίτερη διατροφική αξία, θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά και πλούσια ιστορία.