Η κατάλληλη προετοιμασία για γυμναστική στη φύση όταν έχει κρύο

Η γυμναστική και γενικότερα η σωματική δραστηριότητα, είναι κάτι που πρέπει να συμπεριλαμβάνουμε στην καθημερινότητά μας, ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην υγεία μας.

Πολλοί άνθρωποι που δεν ασχολούνται με τα αθλήματα επιλέγουν το γυμναστήριο ενώ άλλοι τη φύση. Κάποιοι όμως διστάζουν να γυμναστούν τις κρύες μέρες του χειμώνα, γεγονός όμως που δε θα έπρεπε να είναι αποτρεπτικό. Πολλές έρευνες έχουν δείξει οτι οι άνθρωποι που γυμνάζονται στο κρύο βελτιώνουν τις επιδώσεις και τη φυσική τους κατάσταση.

Επιπλέον, αν γυμναστική πραγματοποιείται σε συνθήκες κάτω των 17 βαθμών Κελσίου, αυξάνεται ο αριθμός των θερμίδων που καίγονται. Ωστόσο πρέπει να υπάρξει και η κατάλληλη προετοιμασία για να αποφευχθούν τραυματισμοί και κρυολογήματα. Το πρώτο ζήτημα που οφείλει να εξετάσει ένα άνθρωπος που θα γυμναστεί στο κρύο είναι ο ρουχισμός. Καλό είναι να φορέσει αρκετές στρώσεις ρούχων για να μπορεί να τα αφαιρεί καθώς θα αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματός του λόγω της γυμναστικής. Ιδανική λύση είναι ένα λεπτό συνθετικό ρούχο για αρχή, ώστε να μην αφήνει τον ιδρώτα στο σώμα, ένα φλίς και από πάνω ένα αθλητικό μπουφάν.

Επιπλέον πρέπει να δοθεί έμφαση και στα άκρα με ισοθερμικά γάντια, σκούφο και κασκόλ που θα καλύπτει τη μύτη σας. Αυτό συμβαίνει επειδή σε συνθήκες κρύο, ο οργανισμός τείνει να θερμαίνει περισσότερο το κέντρο του και όχι τα άκρα. Στη συνέχεια πρέπει να δοθεί έμφαση στον τρόπο αναπνοής, ο οποίος πρέπει να γίνεται σε συνθήκες: εισπνοή από τη μύτη, εκπνοή από το στόμα.

Η επισήμανση γίνεται επειδή στις χαμηλές θερμοκρασίες οι άνθρωποι συνηθίζουν να αναπνέουν από το στόμα, ειδικά όταν αθλούνται. Άλλη μια χρήσιμη συμβουλή είναι να πραγματοποιηθεί ένα εντονότερο ζέσταμα, προς αποφυγήν τραυματισμών, αλλά και η χρήση περισσότερου νερού. Το να πίνετε περισσότερο νερό θα βοηθήσει τον οργανισμό σας να διατηρεί τη θερμοκρασία σχετικά σταθερή.

Τέλος, πρέπει να δοθεί προσοχή και στη συμπεριφορά μετά το τέλος της γυμναστικής. Επειδή πιθανόν θα έχετε ιδρώσει και θα βρίσκεστε στο κρύο, αν θέλετε να αποφύγετε το κρυολόγημα θα πρέπει να ντυθείτε αρκετά ζέστα.

Similar articles

Last articles

Η επιβλητική μονή του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη στα Χανιά & ο θρύλος της

Τα Χανιά είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της Κρήτης, με τις θάλασσες, τα γραφικά χωριουδάκια αλλά και ολόκληρη την ενδοχώρα...

Ο μεγαλύτερος ύμνος χώρας είναι …«γαλανόλευκος» και υμνεί την Ελευθερία!

Ύμνος εις την Ελευθερίαν – Εθνικός Ύμνος Ελλάδας! Είναι ποίημα που έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός τον Μάιο του  1823 στη...

Το εκπληκτικό στρογγυλό φρούριο στη Σπιναλόγκα και το πραγματικό όνομα του νησιού

Η Σπιναλόγκα έχει καταστεί παγκόσμια γνωστή, κυρίως λόγω της πιο πρόσφατης ιστορίας της, αφού αποτέλεσε το μέρος που φιλοξένησε τους λεπρούς της...