Η θαλάσσια πυγολαμπίδα βρίσκεται στην …Ιαπωνία!

Οι Weeping Stones είναι μια σειρά φωτογραφιών από το δημιουργικό δίδυμο Trevor Williams και τον Jonathan Galione της Tdub Photo, οι οποίοι κατάφεραν να συλλάβουν το καταπληκτικό μπλε φως που εκπέμπεται από αυτόχθονα είδη φωτεινής γαρίδας σε παράκτιες περιοχές της Ιαπωνίας.

Συνηθέστερα αναφέρονται ως θαλάσσιες πυγολαμπίδες. Αυτά τα σπάνια πλάσματα ζουν στην άμμο σε ρηχά θαλασσινά νερά. Με μήκος μόλις 3 mm, οι γαρίδες αυτές αποτελούν εξαιρετικά μικρές πηγές φωτός, αλλά όταν ομαδοποιούνται, δημιουργούν αφηρημένα σχέδια που φωτίζουν το νερό γύρω από αυτά.

  • , Η θαλάσσια πυγολαμπίδα βρίσκεται στην …Ιαπωνία!
  • , Η θαλάσσια πυγολαμπίδα βρίσκεται στην …Ιαπωνία!
  • , Η θαλάσσια πυγολαμπίδα βρίσκεται στην …Ιαπωνία!

Πηγή φωτογραφιών: https://www.thisiscolossal.com/2016/08/glowy-shrimp-japan/

Similar articles

Last articles

Εγκέλαδος: ο σιωπηλός γίγαντας που αναστενάζει μέσα από τον τάφο του

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Εγκέλαδος –γιος του Ταρτάρου και της Γης- υπήρξε αρχηγός των Τιτάνων και έπεσε νεκρός στη Γιγαντομαχία.

Μαρούλι: ο “γιατρός” της καθημερινότητάς μας που λύνει πολλά προβλήματα

Ένα από τα πιο “δημοφιλή” λαχανικά στον κόσμο είναι το μαρούλι, το οποίο πέραν της νοστιμιάς του, έχει ιδιαίτερη διατροφική αξία, θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά και πλούσια ιστορία.

Οι τέσσερις καβαλάρηδες της βιομηχανικής αποκάλυψης – Ορατοί μόνο για δύο ώρες

“Οι τέσσερις καβαλάρηδες της βιομηχανικής αποκάλυψης” είναι ένα υπέροχο έργο του γλύπτη Jason deCaires Taylor, το οποίο βρίσκεται στο Λονδίνο!