Βρέθηκε λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών;

Επιστήμονες ανακάλυψαν βακτήριο που τρώει το πλαστικό!

Αρκετά εκατομμύρια τόνοι πλαστικού υπολογίζεται ότι πετάγονται στα σκουπίδια το χρόνο! Το πρόβλημα είναι τραγικά μεγάλο, αλλά μια παρήγορη και ελπιδοφόρα είδηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου «έρχεται» από την Ιαπωνία!

, Βρέθηκε λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών;

Επιστήμονες από ερευνητικά κέντρα της Ιαπωνίας κατάφεραν να απομονώσουν ένα είδος βακτηρίου με την ονομασία «Ideonella sakaiensis», το οποίο ουσιαστικά «τρώει» το πλαστικό και το χρησιμοποιεί ως πηγή συντήρησης και ανάπτυξής του. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα της έρευνας, το εν λόγω βακτήριο έχει ιδιαίτερη προτίμηση στο PET ή αλλιώς τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο, την πιο διαδεδομένη πλαστική ύλη στον πλανήτη.

Διαβάστε επίσης: Ένα ανθρώπινο θαύμα γεννιέται: Το μεγάλο πράσινο τείχος της Αφρικής

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κάθε χρόνο παράγονται περίπου 50 εκατομμύρια τόνοι PET που χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή πλαστικών μπουκαλιών και δοχείων για τρόφιμα, αλλά και για την κατασκευή ετικετών, περιβλημάτων για μπαταρίες, σωλήνων και πλαστικών μεμβρανών.

Από χημικής άποψης, πρόκειται για μια πλαστική ύλη που είναι εξαιρετικά ανθεκτική στη διαδικασία της βιοδιάσπασης.

, Βρέθηκε λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών;

Similar articles

Last articles

Η επιβλητική μονή του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη στα Χανιά & ο θρύλος της

Τα Χανιά είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της Κρήτης, με τις θάλασσες, τα γραφικά χωριουδάκια αλλά και ολόκληρη την ενδοχώρα...

Ο μεγαλύτερος ύμνος χώρας είναι …«γαλανόλευκος» και υμνεί την Ελευθερία!

Ύμνος εις την Ελευθερίαν – Εθνικός Ύμνος Ελλάδας! Είναι ποίημα που έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός τον Μάιο του  1823 στη...

Το εκπληκτικό στρογγυλό φρούριο στη Σπιναλόγκα και το πραγματικό όνομα του νησιού

Η Σπιναλόγκα έχει καταστεί παγκόσμια γνωστή, κυρίως λόγω της πιο πρόσφατης ιστορίας της, αφού αποτέλεσε το μέρος που φιλοξένησε τους λεπρούς της...