Βασιλικός: Το φυτό των Βασιλέων!

, Βασιλικός: Το φυτό των Βασιλέων!

Η καταγωγή του φυτού Βασιλικού πιθανότατα έλκεται από την Ινδία, ενώ πριν 4000 χρόνια περίπου ταξίδεψε στην αρχαία Ελλάδα και από εκεί στην υπόλοιπη Ευρώπη. Άλλοι θεωρούν πως τον βασιλικό έφερε από την Ινδία στην Ελλάδα ο Μέγας Αλέξανδρος. 

, Βασιλικός: Το φυτό των Βασιλέων!

Σήμερα καλλιεργείται σχεδόν σε όλο τον κόσμο!

Ανθίζει κυρίως την Άνοιξη και το Καλοκαίρι, ενώ στην Ελλάδα ευδοκιμεί ένα είδος βασιλικού που διατηρείται πράσινος καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ο επονομαζόμενος ως Αθάνατος!

Έχει θεραπευτικές ιδιότητες, χρησιμοποιείται στην παραγωγή φαρμάκων, ενώ η ιστορία και οι θρύλοι γύρω από αυτό το φυτό προκαλούν το ενδιαφέρον ακόμα και του πιο απαιτητικού παρατηρητή της ιστορίας!

Similar articles

Last articles

Εγκέλαδος: ο σιωπηλός γίγαντας που αναστενάζει μέσα από τον τάφο του

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Εγκέλαδος –γιος του Ταρτάρου και της Γης- υπήρξε αρχηγός των Τιτάνων και έπεσε νεκρός στη Γιγαντομαχία.

Μαρούλι: ο “γιατρός” της καθημερινότητάς μας που λύνει πολλά προβλήματα

Ένα από τα πιο “δημοφιλή” λαχανικά στον κόσμο είναι το μαρούλι, το οποίο πέραν της νοστιμιάς του, έχει ιδιαίτερη διατροφική αξία, θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά και πλούσια ιστορία.

Οι τέσσερις καβαλάρηδες της βιομηχανικής αποκάλυψης – Ορατοί μόνο για δύο ώρες

“Οι τέσσερις καβαλάρηδες της βιομηχανικής αποκάλυψης” είναι ένα υπέροχο έργο του γλύπτη Jason deCaires Taylor, το οποίο βρίσκεται στο Λονδίνο!