Ένα ιδιαίτερο ηλιακό πάρκο με μορφή Panda

Στην περιοχή “Datong County”, στη βόρεια Κίνα, υπάρχουν δύο γιγαντιαία ηλιακά πάρκα σε σχήμα «πάντα», κατασκευασμένα από χιλιάδες ηλιακούς συλλέκτες.

, Ένα ιδιαίτερο ηλιακό πάρκο με μορφή Panda

Μαζί, και με τα άλλα παρακείμενα πάνελ που περιλαμβάνονται, σχηματίζουν ένα “ηλιακό-ενεργειακό” αγρόκτημα που καλύπτει 248 στρέμματα. Είναι στην πραγματικότητα ένα σχετικά μικρό ηλιακό πάρκο σύμφωνα με τα πρότυπα της Κίνας, αλλά είναι σίγουρα άξιο προσοχής και θαυμασμού.

“Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ως εικόνα του κινεζικού εθνικού θησαυρού – του γιγαντιαίου panda”, εξηγεί σε ένα έγγραφο της η Panda Green Energy, η εταιρείας που δημιούργησε το αγρόκτημα.

, Ένα ιδιαίτερο ηλιακό πάρκο με μορφή Panda

Η Κίνα έχει περισσότερη ηλιακή ενέργεια από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο!

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τεχνολογίας ηλιακών πάνελ παγκοσμίως, επισημαίνει η Yvonne Liu στο Bloomberg New Energy Finance για να συμπληρώσει λέγοντας “Η αγορά είναι πραγματικά μεγάλη”.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA), πάνω από το 60% των παγκοσμίων ηλιακών συλλεκτών κατασκευάζονται στην Κίνα.

, Ένα ιδιαίτερο ηλιακό πάρκο με μορφή Panda

πληροφορίες: BBC.com

Similar articles

Last articles

Η επιβλητική μονή του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη στα Χανιά & ο θρύλος της

Τα Χανιά είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της Κρήτης, με τις θάλασσες, τα γραφικά χωριουδάκια αλλά και ολόκληρη την ενδοχώρα...

Ο μεγαλύτερος ύμνος χώρας είναι …«γαλανόλευκος» και υμνεί την Ελευθερία!

Ύμνος εις την Ελευθερίαν – Εθνικός Ύμνος Ελλάδας! Είναι ποίημα που έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός τον Μάιο του  1823 στη...

Το εκπληκτικό στρογγυλό φρούριο στη Σπιναλόγκα και το πραγματικό όνομα του νησιού

Η Σπιναλόγκα έχει καταστεί παγκόσμια γνωστή, κυρίως λόγω της πιο πρόσφατης ιστορίας της, αφού αποτέλεσε το μέρος που φιλοξένησε τους λεπρούς της...