Ένα ιδιαίτερο ηλιακό πάρκο με μορφή Panda

Στην περιοχή “Datong County”, στη βόρεια Κίνα, υπάρχουν δύο γιγαντιαία ηλιακά πάρκα σε σχήμα «πάντα», κατασκευασμένα από χιλιάδες ηλιακούς συλλέκτες.

, Ένα ιδιαίτερο ηλιακό πάρκο με μορφή Panda

Μαζί, και με τα άλλα παρακείμενα πάνελ που περιλαμβάνονται, σχηματίζουν ένα “ηλιακό-ενεργειακό” αγρόκτημα που καλύπτει 248 στρέμματα. Είναι στην πραγματικότητα ένα σχετικά μικρό ηλιακό πάρκο σύμφωνα με τα πρότυπα της Κίνας, αλλά είναι σίγουρα άξιο προσοχής και θαυμασμού.

“Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ως εικόνα του κινεζικού εθνικού θησαυρού – του γιγαντιαίου panda”, εξηγεί σε ένα έγγραφο της η Panda Green Energy, η εταιρείας που δημιούργησε το αγρόκτημα.

, Ένα ιδιαίτερο ηλιακό πάρκο με μορφή Panda

Η Κίνα έχει περισσότερη ηλιακή ενέργεια από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο!

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τεχνολογίας ηλιακών πάνελ παγκοσμίως, επισημαίνει η Yvonne Liu στο Bloomberg New Energy Finance για να συμπληρώσει λέγοντας “Η αγορά είναι πραγματικά μεγάλη”.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA), πάνω από το 60% των παγκοσμίων ηλιακών συλλεκτών κατασκευάζονται στην Κίνα.

, Ένα ιδιαίτερο ηλιακό πάρκο με μορφή Panda

πληροφορίες: BBC.com

Similar articles

Last articles

Εγκέλαδος: ο σιωπηλός γίγαντας που αναστενάζει μέσα από τον τάφο του

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Εγκέλαδος –γιος του Ταρτάρου και της Γης- υπήρξε αρχηγός των Τιτάνων και έπεσε νεκρός στη Γιγαντομαχία.

Μαρούλι: ο “γιατρός” της καθημερινότητάς μας που λύνει πολλά προβλήματα

Ένα από τα πιο “δημοφιλή” λαχανικά στον κόσμο είναι το μαρούλι, το οποίο πέραν της νοστιμιάς του, έχει ιδιαίτερη διατροφική αξία, θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά και πλούσια ιστορία.

Οι τέσσερις καβαλάρηδες της βιομηχανικής αποκάλυψης – Ορατοί μόνο για δύο ώρες

“Οι τέσσερις καβαλάρηδες της βιομηχανικής αποκάλυψης” είναι ένα υπέροχο έργο του γλύπτη Jason deCaires Taylor, το οποίο βρίσκεται στο Λονδίνο!