Ένα ιδιαίτερο ηλιακό πάρκο με μορφή Panda

Στην περιοχή “Datong County”, στη βόρεια Κίνα, υπάρχουν δύο γιγαντιαία ηλιακά πάρκα σε σχήμα «πάντα», κατασκευασμένα από χιλιάδες ηλιακούς συλλέκτες.

, Ένα ιδιαίτερο ηλιακό πάρκο με μορφή Panda

Μαζί, και με τα άλλα παρακείμενα πάνελ που περιλαμβάνονται, σχηματίζουν ένα “ηλιακό-ενεργειακό” αγρόκτημα που καλύπτει 248 στρέμματα. Είναι στην πραγματικότητα ένα σχετικά μικρό ηλιακό πάρκο σύμφωνα με τα πρότυπα της Κίνας, αλλά είναι σίγουρα άξιο προσοχής και θαυμασμού.

“Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ως εικόνα του κινεζικού εθνικού θησαυρού – του γιγαντιαίου panda”, εξηγεί σε ένα έγγραφο της η Panda Green Energy, η εταιρείας που δημιούργησε το αγρόκτημα.

, Ένα ιδιαίτερο ηλιακό πάρκο με μορφή Panda

Η Κίνα έχει περισσότερη ηλιακή ενέργεια από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο!

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τεχνολογίας ηλιακών πάνελ παγκοσμίως, επισημαίνει η Yvonne Liu στο Bloomberg New Energy Finance για να συμπληρώσει λέγοντας “Η αγορά είναι πραγματικά μεγάλη”.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA), πάνω από το 60% των παγκοσμίων ηλιακών συλλεκτών κατασκευάζονται στην Κίνα.

, Ένα ιδιαίτερο ηλιακό πάρκο με μορφή Panda

πληροφορίες: BBC.com

Similar articles

Last articles

Τι είναι η χρωματοθεραπεία και πώς τα χρώματα επηρεάζουν την ψυχολογία μας;

Πολύ συχνά παρατηρούμε οτι τις μέρες που η διάθεσή μας είναι πολύ καλή, φοράμε ρούχα με πιο έντονα χρώματα ενώ αν βρισκόμαστε...

Γιατί δεν πρέπει να συγκρατούμε τα δάκρυά μας;

Η αλήθεια είναι πως είτε από χαρά είτε από λύπη, οι άνθρωποι κλαίμε αρκετά συχνά. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο...

Η «κατάρα του αγοριού που έκλαιγε» – Ο θρύλος του πίνακα που «έκαιγε» σπίτια

Το πορτρέτο ενός δακρυσμένου αγοριού αναστάτωσε το 1985 από άκρη σ’ άκρη τη Μ. Βρετανία. Από τότε, συνεχίζει να απασχολεί τη μνήμη...