Ένα ανθρώπινο θαύμα γεννιέται: Το μεγάλο πράσινο τείχος της Αφρικής

, Ένα ανθρώπινο θαύμα γεννιέται: Το μεγάλο πράσινο τείχος της Αφρικής

Το μέγαλο πράσινο τείχος της Αφρικής είναι μια φιλόδοξη πρωτοβουλία της Αφρικανικής Ένωσης με στόχο την αναχαίτιση της ερήμου και της επέκτασής της. Με την αναδάσωση μιας ευρείας ζώνης η επέκταση της Σαχάρας στα νότια θα σταματήσει και το τοπίο που εκτείνεται από τη Βόρεια Αφρική, το Σαχέλ και το Κέρας της Αφρικής θα γίνει παραγωγικό και θα χαρίσει πόρους ζωής σε εκατομμύρια ανθρώπους, βελτιώνοντας έτσι τις συνθήκες της ζωής τους.

, Ένα ανθρώπινο θαύμα γεννιέται: Το μεγάλο πράσινο τείχος της Αφρικής

Φιλοδοξία της ένωσης είναι να καλλιεργηθεί ένα φυσικό θαύμα 8000 χιλιομέτρων σε ολόκληρο το πλάτος της Αφρικής.

Το Τείχος υπόσχεται να αποτελέσει μια καίρια λύση για τις πολλές επείγουσες απειλές όχι μόνο για την αφρικανική ήπειρο, αλλά και ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα – κυρίως σε ότι αφορά την αλλαγή του κλίματος, την ξηρασία, την πείνα, τις συγκρούσεις και τη μετανάστευση.

Μόλις ολοκληρωθεί, το Μεγάλο Πράσινο Τείχος θα είναι η μεγαλύτερη ζωντανή δομή στον πλανήτη.

Similar articles

Last articles

Εγκέλαδος: ο σιωπηλός γίγαντας που αναστενάζει μέσα από τον τάφο του

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Εγκέλαδος –γιος του Ταρτάρου και της Γης- υπήρξε αρχηγός των Τιτάνων και έπεσε νεκρός στη Γιγαντομαχία.

Μαρούλι: ο “γιατρός” της καθημερινότητάς μας που λύνει πολλά προβλήματα

Ένα από τα πιο “δημοφιλή” λαχανικά στον κόσμο είναι το μαρούλι, το οποίο πέραν της νοστιμιάς του, έχει ιδιαίτερη διατροφική αξία, θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά και πλούσια ιστορία.

Οι τέσσερις καβαλάρηδες της βιομηχανικής αποκάλυψης – Ορατοί μόνο για δύο ώρες

“Οι τέσσερις καβαλάρηδες της βιομηχανικής αποκάλυψης” είναι ένα υπέροχο έργο του γλύπτη Jason deCaires Taylor, το οποίο βρίσκεται στο Λονδίνο!